Nezaměstnanost v Olomouckém kraji v říjnu klesla na 6,4 pct

09.11.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Olomouc 9. listopadu (ČTK) - Nezaměstnanost v Olomouckém kraji v říjnu klesla ze zářijových 6,6 procenta na 6,4 procenta. Práci v regionu na konci října hledalo 28.596 lidí, zatímco v září úřady registrovaly 29.612 uchazečů o zaměstnání. Vyplývá to z údajů, které dnes zveřejnil Úřad práce ČR.

Nezaměstnanost v říjnu klesla ve všech pěti okresech Olomouckého kraje. Nejvyšší podíl nezaměstnaných na konci října vykázalo Přerovsko (7,6 procenta), za kterým následovalo Jesenicko (7,3 procenta), Olomoucko (6,5 procenta), Šumpersko (6,3 procenta) a Prostějovsko (4,5 procenta).

Olomoucký kraj v říjnu vykázal pátý nejvyšší podíl nezaměstnaných. Nejvyšší nezaměstnanost v Česku měl opět Ústecký kraj (8,9 procenta), za kterým následoval Moravskoslezský kraj (8,3 procenta), Karlovarský kraj (6,7 procenta) a Jihomoravský kraj (6,5 procenta).

Celkový počet lidí v evidenci pracovních úřadů zahrnuje i nezaměstnané, kteří nemohou okamžitě nastoupit do práce. Jde například o lidi v rekvalifikačních kurzech, nezaměstnané ženy na mateřské dovolené, vězně nebo nezaměstnané v pracovní neschopnosti. Nezaměstnaných, kteří mohli okamžitě nastoupit do zaměstnání, bylo v říjnu v Olomouckém kraji evidováno 26.983. V září jich bylo 27.925.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK