V Praze začíná dvoudenní Čínské investiční fórum 2015

10.11.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. listopadu (ČTK) - V Praze dnes začíná dvoudenní Čínské investiční fórum 2015 (CIF), jehož hlavním cílem je rozvoj ekonomické a investiční spolupráce. Přítomno bude na 500 politiků a obchodníků z Číny a přes 200 hostů ze zemí střední a východní Evropy. V rámci jednání by mohly být oznámeny další čínské investice do tuzemských podniků.

Slavnostního zahájení se zúčastní premiér Bohuslav Sobotka, ministr zahraničí Lubomír Zaorálek, vicepremiér Pavel Bělobrádek či guvernér ČNB Miroslav Singer. Za čínskou stranu vystoupí tajemník sekretariátu Komunistické strany Číny a místopředseda Čínského lidového politického poradního shromáždění Tu Čching-lin. Na večerním galavečeru vystoupí s projevem prezident Miloš Zeman.

Účastníci budou podle pořadatelů debatovat na téma iniciativy Nové hedvábné stezky 21. století. Na jednotlivých panelech během dne vystoupí vedle čínských obchodníků a dalších českých ministrů i významní finančníci, například generální ředitel Home Credit Group Jiří Šmejc, místopředseda představenstva J&T Finance Group Dušan Palcr či spolumajitel Penta Investments Marek Dospiva.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK