ÚOHS povolil změnu vlastníka velkoobchodu s papírem OSPAP

12.11.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 12. listopadu (ČTK) - Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) povolil změnu vlastníka předního tuzemského velkoobchodu s papírem OSPAP. Firmu kupuje od skupiny PaperlinX švédský Papyrus. ČTK to dnes potvrdil předseda úřadu Petr Rafaj, rozhodnutí už je pravomocné.

Firma dnes uvedla, že pro zaměstnance, zákazníky a dodavatele skončilo období nejistoty po finanční krizi předchozího vlastníka. \"Dokázali jsme překonat pro nás nelehké období nejistoty. Momentálně se můžeme pořádně nadechnout a pokračovat v naší práci. Vstup nového vlastníka je skvělým impulsem,\" uvedl Petr Breburda, generální ředitel OSPAP a.s. Firma se chce soustředit na zlepšení plynulosti dodávek včetně rozšíření skladových zásob.

Převzetí firmy OSPAP je součástí strategie Papyrusu v budování vedoucí pozice v distribuci papíru, obalových materiálů a materiálů pro vizuální komunikaci na významných evropských trzích. Firma to uvedla na svém webu. OSPAP pokračuje ve své činnosti poté, co jeho vlastník PaperlinX Nederlands Holding B.V. upadl do nucené správy.

\"OSPAP je úspěšnou a dobře zavedenou společností s širokou zákaznickou základnou. Tato akvizice zvýrazní geografický význam Papyrusu v regionu, zlepší poskytovaný servis a portfolio a zvýší efektivitu pro zákazníky i Papyrus,\" uvedl Papyrus na svém webu.

ÚOHS se při posuzování zabýval velkoobchodním prodejem grafického papíru, průmyslovými balicími materiály a tiskárnami, tedy činnostmi, kterými se OSPAP zabývá. Firma byla v letech 2009 až 2013 ve ztrátě. Výsledky za loňský rok zatím papírny nezveřejnily.

Papyrus Group je přední evropský velkoobchod papírem a obalovými materiály s čistým obratem 1,567 milionu eur v roce 2014. Papyrus má v současné době zastoupení ve 20 zemích po celé Evropě a zaměstnává 1900 pracovníků. V ČR podniká jeho dceřiná firma Papyrus Bohemia s.r.o., která podala také návrh na ovládnutí OSPAP na ÚOHS.

vrn dr

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK