Akcie v USA klesají, stahují je akcie maloobchodu a technologií

13.11.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 13. listopadu (ČTK) - Americké akcie v první polovině dnešního obchodování klesají. Srážely je především akcie maloobchodníků a technologických firem. Trh zřejmě čeká první týdenní ztráta po šesti týdnech zisků.

Kolem poledne newyorského času (18:00 SEČ) ztrácel Dow Jonesův index 0,8 procenta a pohyboval se kolem 17.302 bodů. Širší index S&P 500 oslaboval o 0,7 procenta na 2030 bodů a index technologického trhu Nasdaq byl na 4957 bodech se ztrátou jednoho procenta.

Investoři se dopoledne zbavovali akcií maloobchodních řetězců. Předcházelo tomu čtvrteční sdělení americké sítě obchodních domů Nordstrom, jehož kvartální zisk zaostal za odhady. Akcie firmy se dnes dopoledne propadly až o 17 procent. Neuspokojivé hospodářské výsledky tento týden zveřejnil i americký maloobchodní řetězec Macy\'s. Americké ministerstvo obchodu dnes navíc oznámilo, že tržby maloobchodníků v USA po zářijové stagnaci v říjnu stouply jen o 0,1 procenta.

Dolů mířily i akcie technologických firem. Akcie technologické společnosti Cisco klesly o šest procent poté, co firma s poukazem na pomalejší růst zakázek a slabé výdaje mimo domácí trh zveřejnila horší odhad čtvrtletního zisku, než se čekalo. Akcie společnosti Oracle odpisovaly přes tři procenta, Apple ztrácel přes dvě procenta.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK