Provoz u aerolinek Lufthansa se po stávce zase vrátil do normálu

14.11.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Berlín 14. listopadu (ČTK) - Provoz německých aerolinek Lufthansa se dnes po nejdelší stávce v historii firmy opět vrátil do normálu. Až na výjimky by všechny lety měly odstartovat podle letového řádu, uvedla s odvoláním na mluvčího letecké společnosti agentura DPA. Stávka trvala týden a Lufthansa během něj zrušila 4700 letů, což zasáhlo více než půl milionu cestujících.

\"V sobotu se víceméně vracíme k normálnímu provozu,\" sdělil mluvčí. Podle něj by měly odletět zejména všechny pravidelné dálkové linky, u spojů na kratší a střední vzdálenosti ale prý ještě může docházet k ojedinělým výpadkům.

Palubní personál Lufthansy stávku vyhlásil kvůli záměru vedení firmy omezit penzijní program pro zaměstnance. Odbory rovněž žádaly vyplacení mimořádné prémie k platu. Ačkoli odboráři dospěli s firmou k dohodě, v pátek předseda odborového svazu UFO Nicoley Baublies řekl, že stevardi a letušky jsou připraveni kdykoli začít znovu stávkovat, pokud firma nepřistoupí na jejich požadavky ve sporu o pracovní a mzdové podmínky.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK