Itálie zahájila privatizaci firmy Grandi Stazioni Retail

16.11.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Řím 16. listopadu (ČTK) - Itálie dnes zahájila privatizaci společnosti Grandi Stazioni Retail, která pronajímá maloobchodní prostory na velkých nádražích v Itálii a České republice. Potenciální kupci mají nyní zhruba měsíc na to, aby vyjádřili svůj zájem, píše agentura Reuters.

Většinovým vlastníkem firmy Grandi Stazioni Retail je italská státní železniční společnost Ferrovie dello Stato. Podle dřívějších informací zdrojů obeznámených se situací by hodnota podniku mohla činit 600 až 800 milionů eur (zhruba 16 až 22 miliard Kč).

Společnost Grandi Stazioni Retail byla v rámci příprav na privatizaci vyčleněna z firmy Grandi Stazioni. Bude mít na starosti mimo jiné využití komerčních a reklamních prostor na 14 nádražích v Itálii a dvou v České republice, konkrétně na Hlavním nádraží v Praze a na nádraží v Mariánských Lázních, píše Grandi Stazioni na svých internetových stránkách.

Grandi Stazioni roce 2002 získala od Českých drah kontrakty na modernizaci a provoz Hlavního nádraží v Praze a nádraží v Mariánských Lázních a Karlových Varech.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK