Philip Morris ČR do září vzrostl hrubý zisk na 3,9 mld Kč

19.11.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Kutná Hora 19. listopadu (ČTK) - Kutnohorskému výrobci tabáku Philip Morris ČR letos od ledna do září meziročně vzrostl hrubý zisk o 6,2 procenta na 3,9 miliardy Kč. Konsolidované tržby bez spotřební daně a DPH klesly o 21,3 procenta na osm miliard Kč, především kvůli změně provozního modelu ve výrobě. Společnost to dnes oznámila na svých webových stránkách.

\"Náš hrubý zisk za prvních devět měsíců 2015 vzrostl především díky příznivému vývoji cen v České republice i na Slovensku a zároveň v důsledku příznivého objemu prodejů na Slovensku,\" uvedl předseda představenstva a generální ředitel Philip Morris ČR András Tövisi.

Údaje o tržbách jsou kvůli změně provozního modelu meziročně neporovnatelné. Firma od letošního 1. ledna pro zvýšení konkurenceschopnosti a výkonnosti kutnohorského závodu přešla na nový provozní model, kdy už nevlastní materiál pro výrobu, ale poskytuje mateřské společnosti Philip Morris International výrobní služby. Výsledkem této změny je, že Philip Morris ČR je odměňován formou poplatku za výrobní službu a zároveň nevykazuje exportní prodeje. Tržby za výrobní služby jsou vzhledem k nižším nákladům v principu nižší než tržby z exportních prodejů, které byly vykazované v minulém roce před změnou provozního modelu.

Philip Morris ČR je předním výrobcem a prodejcem tabákových výrobků v Česku. Zaměstnává přibližně 1100 lidí v celé ČR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK