Skupina internetových seznamek Match Group vstupuje na burzu

19.11.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 19. listopadu (ČTK) - Skupina internetových seznamovacích služeb Match Group získala prodejem svých akcií 400 milionů dolarů (deset miliard Kč) a její tržní hodnotu emisní cena určila na 4,2 miliardy USD. Akcie mateřské firmy servisů Tinder, OkCupid a dalších se dnes začnou obchodovat na americkém trhu Nasdaq.

Match Group se emisí akcií a jejich vstupem na veřejný trh vyděluje ze skupiny IAC/InterActiveCorp, kterou vlastní americký mediální magnát Barry Diller. Její seznamky fungují dobře na chytrých telefonech a přitahují mladé zaneprázdněné odborné pracovníky, kteří jsou jednou z nejcennějších cílových skupin pro reklamu.

Firma ve středu večer uvedla, že primárním investorům prodá své akcie po 12 dolarech, což je na dolní hranici orientačního rozpětí 12-14 dolarů. Match Group zvýšila v prvních devíti měsících tohoto roku výnosy o 16 procent na 753 milionů dolarů.

V červenci skupina koupila za 575 milionů USD seznamku PlentyOfFish, a navázala tím na dosavadní sérii akvizic. IAC využije příjmů z prodeje akcií Match Group ke snížení dluhu.

Nervozita na trzích vedla v posledních dvou měsících k odložení několika významných primárních emisí v USA, například akcií luxusního obchodního řetězce Neiman Marcus Group nebo provozovatele supermarketů Albertsons Companies. Hluboké slevy musely investorům nabídnout platební firmy First Data a Square, která dnes vstupuje na newyorskou burzu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK