Foxconn dokončil práškovou lakovnu, investuje dál

19.11.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Pardubice 19. listopadu (ČTK) - Firma Foxconn dokončila v Pardubicích práškovou lakovnu za 60 milionů korun, nahrazuje tím starý provoz. V celé republice chce výrobce počítačů investovat miliardy korun. Peníze mají jít do výzkumu, designu nebo řešení pro automatizaci a digitalizaci. ČTK o tom dnes informovala mediální zástupkyně firmy Klára Horová.

Nová prášková lakovna nahrazuje starší zařízení, které již nevyhovovalo potřebám výroby. Nesplňovalo interní ekologické předpisy firmy. Lakovna má nižší spotřebu elektrické energie a použitých barev. Kapacita nové lakovací linky je dvaapůlkrát větší než původní lakovna.

Foxconn nyní zaměstnává ve svých provozech v Pardubicích a Kutné Hoře přibližně 5000 lidí. Další stovky lidí, především IT odborníků, přijme. Firma plánuje nové výzkumné a designové centrum, které bude navrhovat softwarová řešení a produkty pro evropské trhy se zaměřením na automatizaci, telekomunikaci, elektroniku pro automobilový průmysl, analýzu a management dat. Foxconn také vytvoří platformu, která propojí prodejce z Evropské unie s e-shopy i tradičními zákazníky v Číně.

Tchajwanský Foxconn patří k největším exportérům v zemi, loni vyvezl zboží za téměř 120 miliard korun. V Česku Foxconn působí od roku 2000, které je jeho základnou pro Evropu, Blízký východ a Afriku. Foxconn Global Services Division je obchodní jednotka společnosti Foxconn, která nabízí služby v oblasti záručních a pozáručních oprav.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK