Ondrášovka si v Bruselu stěžuje na Karlovarské minerální vody

20.11.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. listopadu (ČTK) - Nápojářská firma Ondrášovka si stěžuje Evropské komisi na společnost Karlovarské minerální vody (KMV), kterou viní z dlouhodobého zneužívání dominantního postavení na trhu. Podle dnes zveřejněného tiskového prohlášení Ondrášovky se stížnost týká výroby a prodeje stolových a minerálních vod na území Česka a Slovenska s přesahem na další země středoevropského regionu. Vyjádření Karlovarských minerálních vod ČTK shání.

S jakými argumenty chce Ondrášovka v Bruselu dosáhnout vítězství, její vedení neupřesnilo. \"V této fázi šetření nemůže společnost Ondrášovka informovat o důkazech, které předložila Evropské komisi,\" uvádí se v prohlášení.

KMV jsou největším výrobcem minerálních a pramenitých vod ve střední Evropě. Skupina firem KMV zahrnuje jak samotné Karlovarské minerální vody, tak i českou společnost Poděbradka a firmy v Rakousku, na Slovensku a nově i v Maďarsku. V Česku pak KMV letos odkoupily většinový podíl i v Hanácké kyselce, kde byly zatím menšinovým akcionářem.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK