Vláda: Ministerstvo může zadat dvě IT zakázky za 100 milionů

20.11.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. listopadu (ČTK) - Vláda odsouhlasila zadání dvou IT zakázek za 100 milionů korun. Vypsat je chtějí organizace patřící pod ministerstvo zemědělství, vyplývá z dnešních informací zveřejněných úřadem vlády.

V prvním případě chce ministerstvo zemědělství uzavřít novou smlouvu s firmou Vuste-Apis, která provozuje pro Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) informační systém Agis. Podle mluvčí fondu Vladimíry Novákové přinese nová smlouva zlevnění provozu o třetinu. Smlouva na čtyři roky za 40 milionů korun by měla začít platit od příštího roku. Na předchozí čtyři roky byly smlouva zadávaná v otevřeném výběrovém řízení.

\"Z důvodu značné složitosti a specifikům předmětu plnění byla společnost Vuste-Apis vždy jedinou nabídkou ve výběrovém řízení,\" dodala Nováková. Řízení by tedy mělo proběhnout bez uveřejnění.

U druhé zakázky chce Státní pozemkový úřad také prodloužit smlouvu, další čtyři roky by měla provozovat Centrální ekonomický systém řízení (CESŘ) společnost Webcom. Firma má k aplikaci autorská práva, stát nesmí do systému zasahovat. Cena zakázky by měla být téměř 60 milionů korun.

Na konci srpna vláda také schválila zakázku na čtyřletý provoz a rozvoj informačního dalšího systému SZIF. Stát by měl zaplatit 930 milionů korun bez DPH. Ministerstvo spolu se SZIF očekává během čtyř let úsporu 440 milionů proti současnému stavu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK