Americké akcie dopoledne mírně rostly

25.11.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 25. listopadu (ČTK) - Akciové trhy ve Spojených státech v první polovině dnešního obchodování mírně posilovaly. Vzhůru zamířily například akcie výrobce zemědělské techniky Deere, jehož hospodářské výsledky překonaly očekávání analytiků.

Kolem poledne newyorského času (18:00 SEČ) vykazoval Dow Jonesův index nárůst o 0,1 procenta na 17.830 bodů. Širší index S&P 500 dopoledne stoupl rovněž o 0,1 procenta na 2092 bodů, zatímco index technologického trhu Nasdaq Composite se zvýšil o 0,4 procenta na 5122 bodů.

Na akciovém trhu dnes podle agentury Reuters polevily obavy z důsledků úterního sestřelení ruského vojenského letounu Tureckem. Nejnovější údaje o vývoji ekonomiky Spojených států pak podpořily očekávání, že americká centrální banka (Fed) příští měsíc přikročí k prvnímu zvýšení úrokových sazeb za posledních deset let.

Americké ministerstvo obchodu dnes například oznámilo, že zakázky na kapitálové zboží bez zahrnutí vojenské techniky a letadel se ve Spojených státech v říjnu zvýšily o 1,3 procenta. Jejich růst tak zrychlil z 0,4 procenta v předchozím měsíci. Tyto zakázky jsou důležitým indikátorem investičních plánů amerických podniků.

pmh šeb

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK