Akcie Kofoly posílily dopoledne o 1,7 procenta na 518,50 Kč

02.12.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 2. prosince (ČTK) - Akcie nápojářské společnosti Kofola, které se obchodují dnes na pražské burze prvním dnem, před 13:00 posílily proti upisovací ceně o 1,7 procenta na 518,50 Kč. Objem obchodů dosáhl 10,2 milionu korun. Vyplývá to z výsledku burzy.

\"Podle objemů transakcí je do dnešního poledne Kofola pátou nejobchodovanější emisí na pražské burze. Myslím si, že úpis jejích akcií dopadl nejlépe, jak mohl. Upisovací cena 510 Kč byla u spodní hranice upisovacího pásma, navíc se upsal větší počet akcií, než se očekávalo,\" řekl ČTK analytik společnosti Colosseum František Bostl. Kofola tak podle něj investorům nabídla adekvátní ohodnocení a vyšší likviditu, což zvyšuje investorům potenciální výnos a snižuje případná rizika.

Akcionáři se nakonec rozhodli nabídnout na burze 1,500.000 akcií, což je více, než původně plánovali. Jeden ze stávajících akcionářů Kofoly, firma CED Group ovládaná polskou investiční skupinou Enterprise Investors, se rozhodl prodat 1,225.000 akcií. To je skoro o polovinu více, než zamýšlela před oznámením úpisu.

Většinovým vlastníkem Kofoly je společnost KSM Investment, která patří rodině Samarasů, jež značku Kofola po roce 1990 oživila.

fd mal

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK