Zlín počítá příští rok s výdaji 1,32 mld a příjmy 1,28 mld Kč

02.12.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Zlín 2. prosince (ČTK) - Navrhovaný rozpočet krajského města Zlína na příští rok počítá s výdaji 1,321 miliardy korun a příjmy 1,286 miliardy. Rozdíl pokryje 35 milionů korun z celkových 100 milionů, které město nevyčerpalo v minulých letech. Na investice je v rozpočtu vyčleněno 164 milionů korun, další peníze však budou přidány na začátku příštího roku po zapojení přebytku z letoška, řekl dnes ČTK primátorův náměstek Bedřich Landsfeld (STAN). Rozpočet budou zastupitelé schvalovat 10. prosince.

V letošním roce město hospodařilo s příjmy 1,250 miliardy korun a výdaji o 400.000 korun nižšími.

Provozní výdaje města by příští rok měly činit 1,15 miliardy korun. K největším investicím by mělo patřit pokračování rekonstrukce ulice Mostní, která začala letos. Počítá se také s další etapou rekonstrukce městských lázní a zahájením obnovy Památníku Tomáše Bati. \"Peníze půjdou na Řeku trávy ve zlínské zoo i likvidaci torza na Jižních Svazích, začne také regenerace sídliště Podhoří,\" uvedl Landsfeld.

Na splátky úvěrů půjde stejně jako letos 64 milionů korun, město splácí dva úvěry, za jeden dá 20 milionů a za druhý 44 milionů korun. \"Celkový dluh města je k dnešnímu dni 498 milionů korun,\" uvedl Landsfeld.

Město vede koalice hnutí STAN a ANO, dohromady má v jednačtyřicetičlenném zastupitelstvu 26 křesel. STAN loni obhájili vítězství z voleb v roce 2010, tehdy však kandidovali společně s TOP 09. Loni na podzim šly subjekty do voleb samostatně, TOP 09 se do zastupitelstva nedostala, stejně jako ODS.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK