Nezaměstnanost na Vysočině v listopadu mírně stoupla na 5,5 pct.

08.12.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Jihlava 8. prosince (ČTK) - Počty lidí bez práce se na Vysočině v listopadu mírně zvýšily, zatímco tři měsíce předtím jich v tomto kraji ubývalo. Ke konci listopadu bylo na Vysočině bez práce 18.946 lidí, o 256 více než v závěru října. Podíl nezaměstnaných lidí tak stoupl o jednu desetinu procentního bodu na 5,5 procenta. Podle dnešních údajů Úřadu práce ČR si nejvíc pohoršilo Třebíčsko, zatímco v okrese Žďár nad Sázavou i v listopadu nezaměstnanost trochu klesla.

Na Třebíčsku se nezaměstnanost minulý měsíc zvýšila o tři desetiny procentního bodu na 7,4 procenta. Bez práce tam je 5630 lidí, což je největší počet v kraji. Na Havlíčkobrodsku a na Pelhřimovsku vzrostla nezaměstnanost shodně o jednu desetinu procentního bodu a v okrese Jihlava v listopadu zůstala na říjnových hodnotách. Žďársko vykázalo její snížení o jednu desetinu procentního bodu na 5,7 procenta.

V České republice v listopadu nezaměstnanost stagnovala na říjnových 5,9 procenta. Zatímco ve 31 okresech nastal pokles, dalších 46 regionů vykázalo nárůst počtu nezaměstnaných.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK