Nezaměstnanost v hradeckém kraji v listopadu zůstala na 4,6 pct

08.12.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Hradec Králové 8. prosince (ČTK) - Nezaměstnanost v Královéhradeckém kraji v listopadu zůstala na říjnových 4,6 procenta. Bez práce bylo 17.404 lidí, o 166 více než v říjnu. Počet volných míst v kraji v listopadu meziměsíčně vzrostl o 164 na 4602 míst. Loni v listopadu nezaměstnanost činila 5,9 procenta. Vyplývá to z údajů, které dnes zveřejnil Úřad práce ČR.

Situaci na trhu práce podle Úřadu práce ČR v listopadu ovlivnilo postupné ukončování sezónních prací především ve stavebnictví, zemědělství, lesnictví či turismu. \"Přesto jsme ale zaznamenali méně uchazečů, kteří se hlásili do evidence, než ve stejném období v předchozích letech. Česká ekonomika je v dobré kondici,\" uvedla generální ředitelka Úřadu práce ČR Kateřina Sadílková.

Z jednotlivých okresů hradeckého kraje byla nejnižší nezaměstnanost nadále na Rychnovsku, kde působí rostoucí závod Škody Auto v Kvasinách. Automobilka právě nyní provádí nábor nových pracovníků do rozšiřované výroby. Nové továrny v regionu budují i subdodavatelé automobilky. Rychnovsko mělo s hodnotou 2,8 procenta druhou nejnižší nezaměstnanost v ČR. Nižší nezaměstnanost byla jen v okrese Praha-východ s 2,5 procenta.

V popředí republikového žebříčku je i Jičínsko, kde listopadových 3,6 procenta znamenalo šestou nejnižší nezaměstnanost v zemi. Nejvyšší nezaměstnanost v kraji měly v listopadu s hodnotou 5,5 procenta okresy Hradec Králové a Trutnov. Náchodsko vykázalo nezaměstnanost 4,5 procenta.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK