Ministerstvo zemědělství potvrdilo náměstky, hledá šéfa veteriny

11.12.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 11. prosince (ČTK) - Ministerstvo zemědělství potvrdilo ve funkcích všechny stávající náměstky, řekl dnes ČTK mluvčí resortu Hynek Jordán. Ve dvou případech vyhlásil úřad druhé kolo výběrových řízení. Podle resortního webu se nadále hledá nástupce náměstka pro komodity, výzkum a poradenství Jindřicha Šnejdrly, který se nepřihlásil do výběrového řízení, a nový šéf veterinářů. Potvrzený je tak například i ředitel Státní zemědělské a potravinářské inspekce Martin Klanica.

\"V současné době jsou vyjma dvou výběrových řízení všechny úspěšně ukončeny. Ve dvou z nich nebyl v prvním kole vybrán úspěšný uchazeč a výběrová řízení se musela vypsat znovu. Aktuálně jsou tato dvě výběrová řízení ve fázi přihlašování uchazečů,\" uvedl mluvčí.

Podle služebního zákona musela být do konce roku vyhlášená výběrová řízení na odborné náměstky, dokončená musí být do poloviny příštího roku. Resort již dříve uvedl, že se bude snažit nové náměstky najít do konce letošního roku.

Na místo ústředního ředitele Státní veterinární správy (SVS) se můžou zájemci podle webu ministerstva hlásit do 23. prosince. Milan Malena do funkce ústředního ředitele nastoupil v roce 2004, jeho předchůdce odvolal ministr zemědělství Jaroslav Palas. Dříve pracoval jako ředitel jednoho z odborů veterinární správy. Do dneška je také možné hlásit se na pozici předsedy Českého úřadu zeměměřického a katastrálního.

Šnejdrla se do výběrových řízení nepřihlásil. \"Učinil tak na základě vlastního rozhodnutí z osobních a rodinných důvodů,\" uvedl už dříve Jordán.

Na ministerstvu nyní působí sedm odborných náměstků a státní tajemník, dvě nová místa náměstků v letošním roce vznikla oddělením agendy potravin a evropských dotací. Šnejdrlovo místo je neobsazené, odešel z něj na vlastní žádost.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK