Výrobce per Parker kupuje výrobce lyží K2 za 13,2 mld. USD

14.12.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 14. prosince (ČTK) - Společnost Newell Rubbermaid, výrobce psacích potřeb značky Parker či Waterman, se dohodl na koupi konkurenčního výrobce spotřebního zboží Jarden Corporation za 13,2 miliardy dolarů (325 miliard Kč). Oznámily to dnes firmy. Jarden má ve svém portfoliu značek například svíčky Yankee Candle, lyže K2 nebo campingové vybavení Coleman.

Akcionáři Jardenu dostanou za každou akcii 21 dolarů v hotovosti a 0,862 akcie Newellu. Celková hodnota tak představuje 60 dolarů na akcii, což je o zhruba 14 procent více než páteční závěrečná cena na burze.

Sloučením vznikne společnost s názvem Newell Brands a ročními tržbami zhruba 16 miliard dolarů. Pod jednou střechou se tak ocitnou například značky dětského zboží Aprica a Graco se značkou lyžařského vybavení Marker či Dalbello. Obchod by měl být dokončen ve druhém čtvrtletí příštího roku. Souhlasit s ním ještě musí akcionáři obou firem.

Newell Rubbermaid si od dohody slibuje silnější postavení na trhu s potravinami, nápoji, kuchyňským zařízením a výrobky pro děti.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK