PPF zcela ovládne CETIN 11. ledna

14.12.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. prosince (ČTK) - Skupina PPF se stane vlastníkem 100 procent akcií společnosti Česká telekomunikační infrastruktura (CETIN) 11. ledna. Minoritní akcionáře vyplatí do 10. února. Skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera to dnes oznámila v tiskové zprávě.

O vytěsnění menšinových akcionářů rozhodla valná hromada CETIN na začátku prosince. Za jednu akcii dostanou 172,40 Kč. PPF v současnosti vlastní přes 90 procent CETIN. Lhůty přechodu vlastnictví k akciím a výplaty protiplnění se odvíjejí od data 11. prosince 2015, kdy byl v obchodním rejstříku zveřejněný zápis usnesení valné hromady.

Hlavní akcionář poskytne určené protiplnění na své náklady prostřednictvím společnosti PPF banka, u které již složil peněžní prostředky v nezbytné výši. Ta bude protiplnění vyplácet akcionářům primárně na jejich bankovní účty, případně zasláním poštovní poukázky.

CETIN vznikl oddělením sítí a datových center od operátora O2, kterého rovněž ovládá investiční skupina PPF. PPF působí v Evropě, Rusku, Asii a USA. Skupina vlastnila v polovině roku aktiva ve výši 21,3 miliardy eur.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK