Vítězem soutěže Exportér roku je opět Škoda Auto

14.12.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. prosince (ČTK) - Vítězem 21. ročníku soutěže Exportér roku se opět stala automobilka Škoda Auto. V kategorii podle nárůstu exportu mezi roky 2013 a 2014 se umístila na prvním místě společnost Chemoproject Nitrogen. Zástupci firem dnes převzali ocenění na slavnostním večeru v Kaiserštejnském paláci v Praze.

Podle objemu exportu v roce 2014 se za mladoboleslavskou automobilkou umístily společnosti Foxconn a Moravia Steel. V kategorii vývoz v letech 1993 až 2014 byly první dvě příčky stejné, třetí je společnost Panasonic AVC Network Czech.

Podle nárůstu vývozu v roce 2014 se na druhém místě umístila Škoda Transportation a třetí je stavební firma OHL ŽS. V hodnocení objemu exportu za posledních deset let zvítězila společnost Mitas, druhý skončil výrobce autoskel AGC Automotive Czech a třetí Iveco Czech Republic.

Cenu Rozhodčího soudu při Hospodářské komoře pro exportéra, který vyvezl v roce 2014 výrobky a služby do největšího počtu zemí, získala telekomunikační společnost CommScope Czech Republic.

Soutěž Exportér roku pořádají Střední podnikatelský stav a Asociace na podporu podnikání v ČR. Záštitu nad soutěží má Hospodářská komora ČR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK