Penta dokoupila zbývajících 49 procent vydavatelství Astrosat

16.12.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 16. prosince (ČTK) - Skupina Penta Investments koupila zbývajících 49 procent společnosti Astrosat Media od skupiny Bertelsmann AG, a stala se tak jediným vlastníkem vydavatelství. Uvedli to dnes zástupci Penty, cenu nesdělili. Penta je od letošního podzimu vlastníkem vydavatelství VLP, které vydává noviny Deník, a v rámci transakce získala 51 procent Astrosatu.

Astrosat Media vydává lifestylové tituly Story, Glanc, Gurmet, National Geographic i tradiční týdeníky Květy, Vlasta, Překvapení a také Magazín Šíp. Jeho časopisy čte každý měsíc více než 2,74 milionu čtenářů, weby měsíčně navštíví 1,5 milionu unikátních návštěvníků.

\"Vlastnictví VLP a Astrosatu nám umožní nabízet společné produkty pro inzerenty, využitím synergií v redakční i obchodní oblasti chceme posílit pozici druhého největšího vydavatelství na českém trhu,\" uvedl generální ředitel VLP Michal Klíma. Astrosat už vydává TV magazín, který je přílohou Deníku a má 1,31 milionu čtenářů. Vysokou čtenost má také suplement Moje rodina - Fajn život.

Podle čtenosti titulů je Astrosat třetím vydavatelstvím na trhu magazínů. Spojením s Astrosatem se VLP stává na tiskovém trhu vydavatelskou dvojkou s aktuálním tržním podílem přes 16 procent.

Penta je středoevropská investiční skupina, založená v roce 1994. Působí zejména ve zdravotnictví, finančních službách, výrobě, maloobchodu a v realitním developmentu. Spravuje jediný fond svých partnerů, akcionářů společnosti. Její portfoliové společnosti zaměstnávají více než 35 tisíc lidí a hodnota aktiv skupiny dosáhla v roce 2014 výše 6,7 miliardy eur. Penta působí ve více než deseti zemích Evropy a má svoje zastoupení v Praze, Bratislavě, Varšavě a Mnichově.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK