Majitel Makra navrhl rozdělit se na dvě části, aby urychlil růst

30.03.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Berlín 30. března (ČTK) - Německá maloobchodní skupina Metro navrhla rozdělit se do dvou částí. Skupina, která v Česku vlastní velkoobchody Makro, chce oddělit svoje aktivity v oblasti velkoobchodu a potravin od řetězce spotřební elektroniky. Mohlo by jim to pomoci k rychlejšímu růstu, uvedl podle agentury Reuters podnik v dnešním sdělení.

Metro je čtvrtou největší maloobchodní skupinou v Evropě. Společnost v posledních letech prováděla restrukturalizaci a prodávala méně důležité aktivity, aby se mohla zaměřit na oblast samoobslužného velkoobchodu a řetězec obchodů se spotřební elektronikou Media-Saturn.

Skupina dnes uvedla, že rozdělení by každé ze sekcí pomohlo zaměřit se na vlastní aktivity a otevřelo možnosti pro další akvizice.

\"Je to logický další krok v transformaci skupiny Metro,\" řekl podle Reuters generální ředitel skupiny Olaf Koch. \"V posledních několika týdne jsme uskutečnili všechna možná přípravná opatření a jsme přesvědčeni, že to je proveditelné,\" uvedl také.

Divize samoobslužného velkoobchodu provozuje 750 obchodů v 21 zemích.

V České republice je skupina Metro zastoupena od roku 1997. Její divize Makro Cash & Carry ČR provozuje v Česku 13 velkoobchodních center.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK