Tchibo v Chebu postaví distribuční centrum,zaměstná stovky lidí

08.04.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Cheb 8. dubna (ČTK) - Firma Tchibo postaví v chebské průmyslové zóně distribuční centrum, které zaměstná stovky lidí. Tchibo je původně německý obchodní řetězec obchodů nabízející kávu a kávové speciality. Dnes ale prodává také speciální kolekce oděvů, elektroniky a dalšího spotřebního zboží. Distribuční centrum by v zóně mělo zabrat až 80.000 metrů čtverečních. ČTK to dnes řekl předseda výboru pro strategický rozvoj města Chebu Tomáš Linda.

Firmu do chebské zóny přivedla společnost Colliers, investorem bude developerská společnost Accolade a stavbu by měla realizovat firma Panattoni Europe. S nimi město Cheb spolupracuje už delší dobu a díky tomu se podařilo do průmyslové zóny přivést i další investory, naposledy například čínskou společnost BWI, která svůj závod už staví.

Podle Lindy by distribuční centrum mohlo začít fungovat už letos. \"Na základě vydaného územní rozhodnutí se už dělají i terénní úpravy. Během krátké doby by pak mohla vyrůstat samotná konstrukce stavby,\" řekl ČTK.

Tchibo má v plánu v Chebu zaměstnat několik set lidí, postupně možná tisícovku. Podle Lindy by to mohl být významný impuls pro město Cheb. \"Doufám, že se do Chebu začnou stěhovat lidé za prací a poroste i počet obyvatel. Každopádně už nyní město dostane díky prodeji pozemků v průmyslovém parku o 65 milionů korun více do rozpočtu, než se čekalo. Většinu z toho tvoří pozemky pro Tchibo,\" řekl Linda ČTK.

Chebská průmyslová zóna, která má asi 40 hektarů, se začala postupně plnit od roku 2004. V poslední době příliv investorů zrychlil. Kromě BWI nedávno začala i stavba haly pro společnost DHL Supply Chain. V objektu bude poskytovat logistické služby pro poskytovatele televize Sky Deutchland v Německu a Rakousku. Hala za 250 milionů korun má být hotová do května.

Cheb už nyní jedná z Karlovarským krajem o možnosti vybudovat další průmyslovou zónu na dohled od té současné. Mohla by pak být strategickou průmyslovou zónou celého kraje.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK