Profireal Group stoupl loni zisk o 74 procent na 910 milionů Kč

26.05.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 26. května (ČTK) - Finanční skupina Profireal Group loni vytvořila čistý zisk 910 milionů korun, což je meziroční nárůst o 74 procent. Její divize Profi Credit klientům v Česku, Polsku, na Slovensku, v Bulharsku a Rusku poskytla v roce 2015 úvěry za 9,3 miliardy korun, meziročně o sedm procent více. Společnost to dnes oznámila ČTK.

\"Na významném růstu zisku se podílela především naše společnost v Polsku, kde jsme dokonce zdvojnásobili zisk na 700 milionů korun,\" komentoval výsledky generální ředitel Profireal Group David Chour. Rostla i aktiva společnosti, meziročně o 14 procent, stejně jako výnosy, které posílily o 16 procent.

V Česku objem poskytnutých úvěrů dosáhl 2,14 miliardy korun, o procento více než předloni. Více než třetinový meziroční nárůst objemu poskytnutých úvěrů zaznamenal Profi Credit v Polsku, kde společnost půjčila klientům v přepočtu přes 4,3 miliardy korun. Na Slovensku získali klienti úvěry v nominální hodnotě 1,6 miliardy korun, v Bulharsku činí objem poskytnutých úvěrů v přepočtu 745 milionů korun. V Rusku se objem poskytnutých úvěrů ztrojnásobil.

\"Letos se chceme koncentrovat na rozvoj ve všech zemích, zejména v ČR a v Polsku, kde růst ekonomiky napomáhá i vyšší poptávce po úvěrech. V Rusku pak chceme rozšiřovat naše služby z okolí Petrohradu i do dalších regionů. Již několik měsíců poskytujeme půjčky v oblasti kolem Samary a postupně přibývají další významná města v této oblasti,\" uvedl Chour.

Finanční skupinu Profireal Group podnikatele Davida Berana tvoří úvěrová divize Profi Credit, která působí ve čtyřech zemích střední a východní Evropy a v Rusku. V Česku Profi Credit mezi pět největších nebankovních poskytovatelů úvěrů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK