MF navrhuje vládě zvýšit o 300 mil. Kč kapitál hotelu Thermal

27.05.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 27. května (ČTK) - Základní jmění karlovarského hotelu Thermal by se mělo zvýšit o 300 milionů korun ze státního rozpočtu. Peníze jsou určeny na celkovou rekonstrukci hotelu. O materiálu ministerstva financí bude v pondělí jednat vláda. Vyplývá to z informací zveřejněných ministerstvem. Podle obchodního rejstříku činí v současnosti základní kapitál společnosti Thermal-F 499,55 milionu korun.

Úřad dále vládě navrhne, aby MF i nadále za stát vykonávalo akcionářská práva. \"Důvodem těchto návrhů je skutečnost, že stát do budoucna nepočítá s privatizací společnosti a hotel Thermal by měl zůstat jeho majetkem. Prioritou nadále zůstává zajistit lázeňskou péči i bezproblémový průběh konání každoročního MFF v Karlových Varech,\" uvedlo MF.

Celkem má podle dřívějších informací MF modernizace Thermalu stát zhruba 400 milionů korun. Kromě navýšení základního kapitálu hodlá vedení hotelu financovat opravu pomocí investičního úvěru ve výši 100 milionů korun. Rekonstrukce se zaměří hlavně na zlepšení technického stavu a bezpečnosti hotelu.

Ministerstvo plánuje, že opraví všechny pokoje v šestipatrové budově, rozšíří balneoprovoz a modernizuje konferenční prostory. Součástí rekonstrukce bude i zateplení objektu a výměna oken, protože provoz hotelu je v současné době energeticky velmi náročný.

sos mal

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK