HN: Start ČT24 provázejí spory o značku i design

03.05.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 3. května (ČTK) - S pondělním rozjezdem digitálního zpravodajského kanálu ČT24, který zahájil vysílání v satelitních a kabelových sítích, se zrodil i počátek dlouhodobých právních sporů. Píšou to dnešní Hospodářské noviny, podle kterých společnost Region Media, která provozuje parlamentní televizi 24cz, zvažuje podání žaloby na veřejnoprávní stanici vzhledem k vizuální podobnosti obou stanic a shodnému názvu pořadu Studio 24.

"Cítíme se poškozeni, protože možnost záměny a mylné identifikace obou televizí je jednoznačná. V současné době naši právníci provádějí rozbor celé situace, takže není jisté, kdy přesně žalobu podáme," řekla deníku Lenka Novotná z Region Media.

Podle HN se tak ČT nepřímo dostává do sporu s velkou firmou. Na počátku letošního roku se totiž třetinovým vlastníkem Region Media stal prostřednictvím společnosti Espanta podnikatel Tomáš Chrenek, který spoluvlastní železárny Moravia Steel nebo barrandovské ateliéry. Chrenek má přitom opci na na další podíly Region Media, píšou.

Kanál 24cz podal podle listu 12. dubna letošního roku na Úřadu průmyslového vlastnictví přihlášku k ochranné známce pořadu Studio 24. Podle České televize však ochranná známka s právem přednosti náleží právě jí. V odpovědi Region Media proto její postup označila za neoprávněný.

Jak HN připomínají, televize 24cz, která začala vysílat loni v listopadu, se soustřeďuje na přenosy z parlamentu a Senátu. Hlavní osou schématu ČT24 je zpravodajství.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK