Penzijní fond České pojišťovny má již 800 tisíc klientů a upevnil si pozici lídra trhu

05.05.2005 | , PFČP
Tiskové zprávy


Penzijní fond České pojišťovny (PFČP) v posledním dubnovém týdnu překonal hranici 800 000 klientů a potvrdil tak pozici největšího poskytovatele penzijního připojištění v České republice.

Společnost navíc za první tři měsíce roku 2005 vytvořila zisk 276 milionů korun, což meziročně představuje nárůst o 30 procent.

PFČP eviduje v letošním roce podobně vysokou poptávku po penzijním připojištění, jako tomu bylo v roce předchozím. „Všem poradcům a obchodním partnerům penzijního fondu se podařilo do konce dubna uzavřít již na 50 tisíc nových smluv, což je nad horní hranicí našich původních předpokladů,“ říká Pavel Němec, výkonný ředitel pro obchod a marketing. 

Trvalý zájem o spoření na důchod není iniciován pouze vysokou znalostí výhod spojených s penzijním připojištěním. „Možnost získání státního příspěvku, příspěvku zaměstnavatele a daňových úlev je dnes již všeobecně známá. Relativně novým a silným argumentem pro sjednání spoření je nejistá výše státních důchodů v budoucnu,“ doplňuje Pavel Němec.

Během posledních dvanácti měsíců PFČP zaznamenal zvýšení průměrného příspěvku klientů u nově sjednaných smluv o 18 %. Zatímco v prvním čtvrtletí roku 2004 činil průměrný měsíční příspěvek nového klienta 384 korun, ve stejném období letošního roku to bylo již 454 korun.

PFČP navázal letos na výborné výsledky loňského roku i v dalších ukazatelích, když v prvním kvartálu roku 2005 vytvořil zisk přes čtvrt miliardy korun. Aktiva společnosti v dubnu překročila hranici 23 miliard korun.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy