V pětičlenném představenstvu Spolany zasedli tři zástupci Orlenu

09.06.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 9. června (ČTK) - Novými členy pětičlenného představenstva chemické společnosti Spolana se ve středu stali tři zástupci polské skupiny PKN Orlen, která převzala mateřský holding Unipetrol. Mimořádná valná hromada Spolany jmenovala také nové členy dozorčí rady. Oznámil to mluvčí Spolany Neratovice Jan Martínek. Změny souvisejí se změnou vlastníka. Obměnu v orgánech společnosti prosadil PKN Orlen ve středu také v samotném Unipetrolu.

V představenstvu Spolany nově zasednou Marek Mroczkowski, Jan Zieliłski, Stanisuaw Duraj ze skupiny PKN Orlen a Petr Lipták ze Spolany. V představenstvu nadále zůstává Miroslav Kuliha, oznámil mluvčí Spolany. Představenstvo opustili Stanislav Bruna, Jan Landa, Richard Brabec a Pavel Švarc, který byl zároveň jmenován do dozorčí rady Spolany.

V dozorčí radě nově zasednou také Krzystof Kamiłski a Dariusz Marek Formela. Nadále v ní zůstává Jiří Štepek, a rovněž dva zástupci zvolení zaměstnanci - Petr Hudec a Miloslav Trousílek. Dozorčí radu opustili Michaela Kukrechtová, Eva Veselá a Pavel Krtka.

Petrochemickou skupinu Unipetrol, kam vedle Benziny a Spolany patří například také Česká rafinérská, Chemopetrol, Kaučuk, Paramo a Unipetrol Rafinérie, koupil polský koncern PKN Orlen za 13,05 miliardy korun.

Velké propouštění prý PKN Orlen ve skupině Unipetrol nechystá. "Pokud nějaké bude, tak se to dotkne v řádu desítek lidí. Domníváme se, že hlavní úspory již v lidech hledat nelze," řekl v neděli ČTK šéf Unipetrolu Pavel Švarc. Ke konci roku 2004 skupina zaměstnávala zhruba 7000 lidí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK