Divadlo je zážitkem pro děti i dospělé

14.10.2005 | , Finance.cz
FinTriky


Chcete si dopřát příjemný víkend s dětmi, ale už vám dochází inspirace? Udělejte ratolesti radost a dopřejte jim návštěvu loutkového divadla nebo kina. Za rozumné ceny si užijete spoustu srandy.

Téma týdne: Víkendové výlety nejen pro děti

Příliš nepovedené léto nám letos nahrazuje krásný podzim. Sluníčko a příjemné teploty kolem dvaceti stupňů jsou ideální podmínky pro víkendové výlety do barevné přírody. Bohužel všichni asi tušíme, že tato situace nebude mít dlouhého trvaní a že nás nemine i ta méně příjemná část podzimu. Pro rodiče se v tomto období každoročně nabízí otázka, jak zabavit děti v době, kdy nám počasí zrovna nepřeje. Jedním z řešení může být návštěva některého kulturního zařízení.

Pokud zapátráme v paměti, určitě si vzpomeneme na zážitky, které máme spojené s návštěvami loutkových divadel. Proč tyto krásné chvíle nedopřát i vlastním dětem? Na skromnou nabídku se určitě nemůžeme vymlouvat. V každém větším městě je minimálně jedno divadlo, které pořádá víkendová představení pro děti. Menší města se pak mohou těšit na putovní divadla, které je dokonce možné i předem objednat.

Pokud nevíte kde hledat, začněte na internetu. Kromě toho, že velký počet divadel má vlastní internetové stránky, můžete se inspirovat i na specializovaných portálech. Mezi ně řadíme například http://www.divadlo.cz, http://www.kulturniportal.cz nebo http://www.i-divadlo.cz/deti.htm.

Pro lepší přehled o tom, co nám jednotlivá divadla nabízí, jsme připravili malý přehled známějších divadel, která se specializuji na nejmenší diváky.

Divadlo Spejbla a Hurvínka
Adresa: Dejvická 38, 160 00 Praha 6 - Dejvice
Vstupné: víkendová představení a ve svátek 70 Kč, představení pro dospělé 80 Kč
Začátky: sobotní a nedělní představení pro děti 14:00 a 16:30
Poznámka: možnost rezervace pomoci internetu

Divadlo Minor (www.minor.cz)
Adresa: Vodičkova 6, 110 00 Praha 1
Vstupné: dětská představení 80 Kč
Začátky: sobotní a nedělní představení pro děti 15 :00 (v sobotu i 17:00), rodinná čtvrteční a páteční představení 18:00

Loutkové divadlo Radost (http://www.divadlo-radost.cz/)
Adresa: Bratislavská 32, 602 00 Brno
Vstupné: nedělní představení 60 Kč
Začátky: neděle 10:00 a 14:30 (pro veřejnost)

Divadlo Alfa (http://www.divadloalfa.cz/)
Adresa: Rokycanská 7, 312 00 Plzeň
Vstupné: jednotné 40 Kč
Začátek: sobota 15:00

Další divadla:

Loutkové divadlo v Sušici (http://www.loutky.unas.cz/)
Divadlo loutek Ostrava (http://www.dlo-ostrava.cz/)
Rolnička (http://www.rolnicka.com/)
Divadlo Drak (http://www.draktheatre.cz/)

Kino není pouze pro dospělé

Další možností jak zabavit děti a přitom jim připravit hezky kulturní zážitek je návštěva kina. V současné době si nemůžeme stěžovat na nedostatek animovaných filmů pro děti. Přestože většina z nich pochází z dílen zahraničních tvůrců, díky kvalitnímu dabingu jsou vhodné i pro děti předškolního věku. V případě, že se rozhodnete pro víkendovou návštěvu kina, určitě oceníte zlevněné dětské vstupné a odpolední doby promítání.

Další finanční tipy a triky naleznete na http://www.finance.cz/aktuality/.

Autor článku

Nadja Fehimovič  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FinTriky