Výbava z bazaru uleví vaší peněžence

08.11.2005 | , Finance.cz
FinTriky


Zimní dovolená se pomalu blíží, a tak je na čase zkontrolovat svou lyžařskou výbavu. Pokud ta stávající dosluhuje a její stav je již nevyhovující, nezbývá poohlédnout se po nové. Kde a za kolik?

Téma týdne: Zimní dovolená začíná

Zima nám již pomalu klepe na dveře, což pro mnohé znamená vzít do ruky katalogy lyžařských zájezdů a najít vhodný areál pro strávení zimní dovolené. Pro někoho jsou jediným řešením Alpy, někomu postačí nevysoký kopec v blízkosti bydliště. Ať už se rozhodnete jakkoliv, bez lyžařského vybavení budete brázdit zasněžené pláně jen stěží.

Aktuální trendy stojí tisíce
Pokud je vaše vybavení značně opotřebované a potřebuje zmodernizovat, připravte se na nemalý zásah do vaší peněženky. Nemáte-li v příbuzenstvu šikovného truhláře, který by z rostlých doubků mohl vyrobit sjezdovky na míru a švadlenu, která by spíchla slušivou kombinézu, budete se muset poohlédnout v některém z obchodů nabízejících lyžařské vybavení.

Současná nabídka lyžařského vybavení je značně široká, stejně jako cenové relace. Při listování katalogy můžete narazit mnohdy na částky rovnající se ceně 5 let starého automobilu. Pokud však nemusíte vlastnit vybavení renomovaných značek a splňující nejpřísnější kritéria nejnovějších sezónních trendů, na nákup lyžařských propriet vám postačí částka nepřevyšující průměrnou českou mzdu a máte na několik let vystaráno.

Bazary o polovinu levnější
Pokud však patříte k těm, kteří do sjezdových radovánek zapojují i své ratolesti, je nutné k nákupu lyžařské výbavy přistupovat uvážlivěji. Dítka rostou jako z vody a za pár sezón je lyžařská výbava nepoužitelná. Na lyžích do pasu a v přezkáčích o tři čísla menší totiž není požitek z jízdy zcela ideální. A kupovat každoročně novou výbavu si nemůže dovolit každý. V tomto případě mohou být vhodným řešením lyžařské bazary, kde můžete pořídit potřebnou výbavu za přijatelné zhruba poloviční ceny. Nechcete-li z dítěte vrcholového sjezdaře, kvalita nabízeného zboží je naprosto dostačující.

Zboží Stáří Cena
Původní Aktuální
Lyže Nordica The Beast + Nordica Syn-axis 2004 18 000 Kč 8 000 Kč
Lyže Blizzard X03 + Tyrolia 650 2005 6 000 Kč 3 900 Kč
Lyže Atomic SX 10 + Neox 310 2004 16 000 Kč 10 000 Kč
Přezkáče Lange XR9 Race 2001 - 995 Kč
Přezkáče Dalbello junior CX 3 JR 2003 - 1 500 Kč
Nordica Litech 8W 2004 - 2 000 Kč
Zimní bunda DESCENTE, XL 2004 12 000 Kč 5 000 Kč
Zimní bunda THE NORTHFACE, XL 2004 11 500 Kč 5 800 Kč

Zdroj: www.sport-bazar.cz; />www.freeskiing.cz

Vybavení on-line
Při samotném nákupu nemusíte obíhat jednotlivé prodejny. Máte-li připojení na internet, není nic lehčího než zabrousit na webové stránky s lyžařskou tématikou. Pokud se probrouzdáte ke zboží, které považujete za ideální, není od věci nejprve zajít do kamenného obchodu a zboží si osahat a až poté zajít na on-line nákup.

Další finanční tipy a triky naleznete na http://www.finance.cz/aktuality/. 

Autor článku

Lukáš Buřík  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FinTriky