Global Payments Europe poskytne integrované platební řešení POSIS hypermarketům TESCO na Slovensku

14.11.2005 | , Global Payments
Tiskové zprávy


Global Payments Inc. (NYSE:GPN), vedoucí světový poskytovatel služeb v oblasti elektronického zpracování plateb oznámil, že jím vlastněná společnost Global Payments Europe, a.s. (dříve MUZO), zahájila implementaci svého integrovaného platebního systému (POSIS) v šesti nových hypermarketech, které na Slovensku otvírá vedoucí evropský maloobchodní řetězec TESCO Stores.

Od roku 2004 společnost Global Payments Europe implementuje POSIS v České republice ve významných maloobchodních řetězcích včetně supermarketů a hypermarketů TESCO. První instalace systému  POSIS na Slovensku v TESCO Stores byla připravena ve spolupráci se Všeobecnou úverovou bankou, a.s. (VÚB), která je členem vedoucí evropské bankovní skupiny Gruppo Intesa.
 POSIS je inovativní řešení pro akceptaci platebních karet, poskytující jednoduché a rychlé zpracování transakcí. Navíc umožňuje oprávněným uživatelům na straně řetězce snadný přístup k agendám a reportům transakcí přes TCP/IP a internetové protokoly.  
 “Nový systém přispěje k úspoře nákladů a umožní nám sjednotit platební schémata,“ vysvětlil Pavel Vanoušek, TESCO Stores Country IT Manager pro Českou a Slovenskou republiku. „S centralizovaným zpracováním už máme zkušenosti z Čech a vyhovuje nám z uživatelského pohledu, neboť jsme získali detailní přehled a důležité informace o transakcích, které jsme doposud neměli.“
„Pri rozhodovaní o implementácii tohto softvéru zohrávalo dôležitú úlohu zjednotenie platformy pre použitie platobných kariet v obchodných prevádzkach Tesco v SR a ČR,“
odůvodnila výběr řešení Eva Muroňová, ředitelka odboru platobných karet VÚB. Dále dodává: "Sme presvedčení, že TESCO SR ocení túto zmenu a podporí implementáciu platobného systému od spoločnosti Global Payments Europe nielen v novootváraných lokalitách Tesco ale aj vo svojich už existujúcich prevádzkach v SR.“  
Sirus Zafar, člen představenstva a ředitel pro obchod a rozvoj Global Payments Europe, řekl: “Velmi nás těší, že v kooperaci s naším novým klientem - Všeobecnou úverovou bankou ze skupiny Gruppo Intesa můžeme poskytnou služby POSISu jednomu z nejvýznamnějších maloobchodních řetězců TESCO Stores i na Slovensku. Náš spolupráce se skupinou banky Intesa nabízí příležitost k implementaci řešení POSIS i na dalších zahraničních trzích.”

           Akciová společnost Global Payments Europe (MUZO) poskytuje finančním institucím komplexní služby v oblasti vydávání, správy a personalizace bankovních i  nebankovních karet, zpracování transakcí, instalace a údržby bankomatů a platebních terminálů, vývoje platebních systémů a řešení. Platforma společnosti MUZO byla jednou z prvních na evropském trhu, které vyhověly mezinárodním standardům EMV pro čipové platební karty.

Společnost Global Payments Inc., kotovaná na burze NYSE, je přední světový dodavatel řešení pro elektronický platební styk pro spotřebitele, obchodníky, nezávislé prodejní organizace, finanční instituce, státní úřady a nadnárodní společnosti ve Spojených státech, Kanadě, Latinské Americe, Evropě a Asii. Global Payments nabízí kompletní portfolio řešení bezhotovostních operací pro platební karty včetně kreditních a debetních karet, korporátních nákupních karet, dárkových karet, garantovaných šeků, ověřování a proplácení šeků, správy terminálů. Společnost též poskytuje služby peněžních převodů z USA a Evropy do zemí Latinské Ameriky, Maroka a na Filipíny.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy