LEGO Group svěřila významnou část svých logistických aktivit

21.11.2005 | , DHL
Tiskové zprávy


Společnost DHL Solutions bude provozovat  jediné evropské  distribuční centrum LEGO Group. Tím zajistí zásobování zákazníků této společnosti v Evropě i jinde ve světě (kromě území  Severní Ameriky).

Basilej (Švýcarsko), 30. října 2005 – LEGO Group, jeden z největších výrobců dětských hraček na světě, sloučí distribuční aktivity v Evropě do jediného distribuční centra v Jirnech nedaleko Prahy. Veškeré logistické činnosti spojené s provozem tohoto centra svěří LEGO Group společnosti DHL Solutions. Nové logistické centrum, které se staví přesně podle požadavků nového klienta, začne společnost DHL provozovat začátkem roku 2006.

Společnost LEGO Group analyzovala své logistické aktivity a 31. srpna 2005 oznámila, že ukončí činnost pěti evropských skladů - ve Flensburgu, Hohenwestedtu (Německo),         v Billundu (Dánsko) a v Lyonu, Dunkerque (Francie). LEGO Group nyní zamýšlí soustředit veškerou logistickou činnost do jednoho evropského distribučního centra. 

Nový centrální sklad vznikne v Jirnech, zhruba 10 kilometrů východně od Prahy. V první fázi, tedy od poloviny prosince 2005, zde bude k dispozici 28 000 m2 skladové plochy.   Ve druhé fázi, koncem března 2006, se zprovozní dalších 28 000 m2. Celková plocha tohoto logistického centra dosáhne 56 000 m2, díky čemuž se stane největším distribučním skladem DHL ve střední Evropě. Plného provozu dosáhne středisko začátkem roku 2007. V té době by mělo LEGO využívat 51 000 m2 jeho skladové plochy   a vytvořit pracovní příležitosti asi pro 200 lidí. Činnost centra bude zahrnovat vedle klasických skladových aktivit, jako je přejímka zboží, jeho uskladňování a příprava         na opětovné vyskladnění, také služby přidané hodnoty.


Evropské distribuční centrum v Jirnech se stane strategickým pracovištěm DHL, odkud společnost bude nabízet širokou škálu logistických služeb.

 “DHL Solutions se specializuje na logistická řešení a dělá vše proto, aby poskytovala výborné logistické služby,” řekl Egil Møller Nielsen, ředitel globální distribuce společnosti LEGO Group. ”Skutečnost, že společnost DHL pokrývá svými službami lokální i globální trhy, byla hlavním důvodem, proč jsme se pro ni rozhodli.” LEGO Group a společnost DHL spolu podepsaly smlouvu na pět a půl roku.

 “Jsme přesvědčeni, že centralizace našich distribučních aktivit do distribučního centra DHL Solutions Jirny pro nás bude velkým přínosem.  Zlepšení  logistických operací upevní vedoucí postavení naší značky,“ řekl pan Nielsen. “A co je nejdůležitější, můžeme si být jisti, že naše výrobky se k zákazníkům dostanou včas, bez závad a finančně efektivním způsobem.“

Igor Zahradníček, generální ředitel DHL Solutions v České republice a na Slovensku, zdůraznil význam kontraktu se společností LEGO: “Obdobných evropských distribučních center v Praze mnoho nenajdete a určitě ne takových, která řídí tak obrovské objemy zboží. Společnost LEGO dala DHL důvěru a my si toho velice vážíme. Rozsah projektu nám umožní nadále rozvíjet naše aktivity. Naším záměrem je totiž provozovat distribuční sklad v Jirnech jako logistické centrum pro více klientů.“

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy