Bluetone Premium ADSL slaví úspěchy, Český Telecom je nespokojen a podal na Radiokomunikace žalobu

15.12.2005 | , České radiokomunikace
Tiskové zprávy


Reklamní kampaň „Prosekejte se ke svobodě“ na službu Bluetone Premium ADSL přináší značce České radiokomunikace výrazné obchodní úspěchy. Tyto úspěchy jsou zřejmě důvodem, proč na Radiokomunikace a.s.  nedávno Český Telecom údajně podal žalobu napadající právě úspěšnou reklamní kampaň.

„Naším prvořadým cílem je dát zákazníkům to, co již delší dobu na telekomunikačním trhu očekávají – možnost svobodné volby neplatit paušál Českému Telecomu. Zároveň s tím jim přinášíme neomezený internet, hlasové služby a především stabilní zázemí silné společnosti na českém telekomunikačním trhu,“ řekl Ing. Miroslav Čuřín, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Radiokomunikace a.s. „V současné době Bluetone Premium ADSL pokrývá 18% obyvatel ČR. Pokud se Radiokomunikacím ozve zákazník, který je mimo pokrytí ‘po drátě’, je mu nabídnuto za stejných cenových podmínek bezdrátové připojení. Služba Bluetone Premium Wireless, která je označována jako bezdrátové ADSL, pokrývá přibližně 45% obyvatel včetně 8 největších měst,“ uvedl Miroslav Semrád, marketingový ředitel Radiokomunikace a.s. Dále dodal, že ČRa by rády měly větší pokrytí, brání tomu ale řada faktorů. Mimo jiné i vysoké ceny za pronájem, které si ČTc účtuje a časté průtahy při zprovoznění nových lokalit.


Službu Bluetone Premium ADSL poskytují České radiokomunikace na vlastní infrastruktuře na základě zpřístupnění účastnického vedení (tzv. Local Loop Unbundling). Služba je určena zejména pro rezidenční segment, tedy domácnosti a domácí kanceláře, které používají e-mail a internet k práci i zábavě. Zákazník, který se rozhodne převést domácí telefonní linku na ČRa, a neplatit tak dominantnímu operátoru paušální poplatky, má nyní možnost získat cenově výhodný rychlý internet s možností telefonovat za výhodné tarify bez paušálních poplatků za volání. Zájem zákazníků je tak veliký, že již v druhé polovině srpna jsme museli významně posílit Call Centrum ČRa.


„Samotný fakt podání žaloby považujeme za absurdní důsledek snah ČTc zadusit úspěšný nástup technologie LLU, která ho začíná ohrožovat v tom nejcitlivějším místě a skutečné liberalizace telekomunikačního trhu v ČR v praxi,“ prohlásil Ing. Čuřín k žalobě. Podle právního rozboru ČRa je žaloba Českého Telecomu zcela neopodstatněná.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy