ČSOB Pojišťovna rozšířila výhody životního pojištění SPEKTRUM

06.02.2006 | , ČSOB
Tiskové zprávy


ČSOB Pojišťovna rozšířila možnosti svého univerzálního životního pojištění SPEKTRUM o dvě novinky: pojištění pro případ hospitalizace a nové úrazové pojištění dětí.

K pojištění SPEKTRUM si lze nově sjednat pojištění pro případ hospitalizace: za dny, které by pojištěný musel strávit ve zdravotnickém zařízení, mu ČSOB Pojišťovna vyplatí sjednanou denní dávku. Je možné si vybrat buď širší variantu, kdy je pojištěna hospitalizace z jakékoli příčiny (nemoci, úrazu, těhotenství, porodu), nebo pojištění hospitalizace jen z důvodu úrazu – to je samozřejmě levnější. Širší varianta zahrnuje kromě dvojnásobného pojistného plnění při závažných případech hospitalizace (ARO, JIP, neodkladná operace) také například i příspěvek na očkování.

Kromě pojištění pro případ hospitalizace rozšiřuje nabídku pojistitelných rizik v rámci životního pojištění SPEKTRUM i nové úrazové pojištění dětí. Zahrnuje pojištění pro případ trvalých následků úrazu, pojištění pro případ léčení úrazu (denní odškodné) a pojištění pro případ hospitalizace z důvodu úrazu. Jeho atraktivita spočívá především v tom, že se vztahuje na neomezený počet dětí pojištěného a pojistná ochrana se automaticky rozšiřuje i na děti narozené až v průběhu pojištění, aniž by bylo potřeba cokoli oznamovat, měnit či navyšovat pojistné.

Univerzální pojištění SPEKTRUM, které je v současnosti nejprodávanějším životním pojištěním ČSOB Pojišťovny, představuje vysoce variabilní kombinaci finanční ochrany před všemi hlavními typy životních rizik a dlouhodobého výhodného spoření. Klientům, kteří mají uzavřené pojištění SPEKTRUM, připsala ČSOB Pojišťovna za loňský rok vysoké zhodnocení 5,4 procenta. Jejich úspory se tak zhodnotily podstatně víc, než kdyby uložili peníze na běžném termínovaném účtu.

Na trhu životního pojištění v ČR je ČSOB Pojišťovna čtvrtou největší pojišťovnou. Na konci loňského roku spravovala více než 550 tisíc smluv životního pojištění s objemem předepsaného pojistného bezmála čtyři miliardy korun.

Hlavní výhody pojištění SPEKTRUM :
• kvalitní pojištění a výhodné spoření v jednom
• pojištění proti téměř všem životním rizikům – pro případ smrti, vážné choroby, plné invalidity, hospitalizace, trvalých následků úrazu nebo léčení úrazu
• maximální variabilita: rozsah a složení pojištění lze kdykoli měnit
• podíly na zisku nad rámec garantovaného zhodnocení – celkové zhodnocení za roky 2004 i 2005 činilo 5,4 %
• možnost mimořádných vkladů a výběrů peněz
• platební prázdniny – při nenadálé životní situaci lze placení pojistného dočasně přerušit
• odpočet z daňového základu až o 12 000 Kč ročně.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy