ČSOB od února rozšířila nabídku hypotečních úvěrů o nový produkt ČSOB Hypotéku 2 v 1

24.02.2006 | , ČSOB
Tiskové zprávy


ČSOB od února rozšířila svou nabídku hypotéčních úvěrů o nový produkt ČSOB Hypotéka 2 v 1. Ta spojuje účelový a neúčelový hypoteční úvěr v jednom produktu při zachování úrokové sazby, která odpovídá standardní hypotéce.

Hypotéku 2 v 1 je možné použít na pořízení či rekonstrukci vlastní nemovitosti a zároveň část prostředků na opravdu cokoliv – předpokládáme nejčastěji na vybavení bytu, ale je také možné pořídit si takto automobil nebo třeba dovolenou. Neúčelová část najde využití také například při stavění svépomocí, kdy může být problematické dokládat bance použití všech prostředků.


„ČSOB Hypotéku 2 v 1 poskytujeme až do výše 100 % hodnoty zastavené nemovitosti, přičemž maximální výše neúčelové části úvěru je 20 % z celkové výše hypotéky,“ uvedl Jan Klouček, manažer útvaru bydlení a úvěry. Neúčelová část je klientovi vždy převedena přímo na účet. Tyto prostředky je možné kdykoliv předčasně splatit bez sankce. U ČSOB Hypotéky 2 v 1 se neplatí dvojí poplatky za vedení úvěrových účtů. Jediným poplatkem navíc ve srovnání se standardní hypotékou je poplatek ve výši 2,7 % z objemu neúčelové části úvěru.


„Tomu, komu by nestačila 100 % hypotéka a rád by získal další prostředky navíc, můžeme nabídnout využití ČSOB Půjčky na lepší bydlení – díky ní mohou zájemci získat dalších až 600 tisíc korun bez zajištění na investice spojené s bydlením a vybavením domácnosti za výhodnou a garantovanou úrokovou sazbu 6,9 %,“ dodal Jan Klouček.


Od února ČSOB v oblasti hypotéčních úvěrů kromě nového produktu zavedla řadu dalších zajímavých novinek. Ke každé nově poskytnuté hypotéce mohou klienti získat Kreditní kartu s limitem až 50 tisíc korun.


Banka dále výrazně rozšířila možnosti použití ČSOB Hypotéky bez dokládání příjmů, například o koupi nemovitosti nebo družstevního podílu, o výstavbu a rekonstrukci nemovitosti či o refinancování půjček. U Hypotéky na družstevní bydlení je možné nově poskytnout úvěr až do výše 100 % hodnoty zastavené nemovitosti, oproti původním 70 %. Zpětné proplácení faktur mohou klienti využít až do 50 % z výše úvěru, přičemž faktury k proplacení nesmí být starší než 12 měsíců. Použití zpětně proplacených prostředků banka nekontroluje a jsou klientovy vloženy přímo na účet.


ČSOB s platností od 22. února připravila pro všechny zájemce akční nabídku hypoték v podobě garantovaných úrokových sazeb pro období fixace 5 let na úrovni sazeb pro nejbonitnější klienty. Při dnešních úrokových sazbách tedy banka nabízí všem klientům, kteří si zvolí 5-letou fixaci u ČSOB Hypotéky do 70 % zástavní hodnoty nemovitosti, garantovanou sazbu ve výši 4,19 % (po započtení standardně nabízených úrokových bonusů ve výši 0,25 %). Zvýhodněná sazba se navíc vztahuje na všechny typy hypotéky včetně Americké. Nabídka potrvá do 31. května 2006.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy