Od prvního března mohou mladí žádat o úvěr na modernizaci bytu

02.03.2006 | , NEWTON College
Tiskové zprávy


Od prvního března mohou mladí žádat o úvěr na modernizaci bytuStředa 1. března je datem, od kterého mohou lidé mladší 36 let žádat o zvýhodněný úvěr až 150 000 korun na modernizaci bytu či rodinného domu ze Státního fondu rozvoje bydlení (SFRB).  

Zájem žadatelů byl znát již od rána, kdy lidé postávali před pobočkami SFRB v Praze a Olomouci. Situaci zhodnotil ředitel SFRB Jan Wagner: „Do dnešního poledne jsme vyřídili celkem 60 žádostí, vše probíhá v klidu a bez problémů. V letošním roce očekáváme zhruba 6 500 příjemců úvěrů, náš rozpočet má na tyto účely vyhrazenu miliardu korun, takže lidé se nemusejí obávat, že se na ně nedostane.“

Zvýhodněný úvěr je určen mladým lidem do 36 let věku, kteří žijí v manželství nebo pečují o nezletilé dítě. Peníze slouží na modernizaci bytu, bytového či rodinného domu, které mají žadatelé ve svém vlastnictví nebo spoluvlastnictví. Úvěr může být použit i na připojení domu či bytu k veřejným sítím.

„Jsem rád, že je o úvěr takový zájem. Mladí lidé si většinou bydlení shánějí obtížně a my jim s tímto krokem chceme pomoci. Zvýhodněný úvěr ze SFRB je úročen roční dvouprocentní sazbou, zatímco komerční úvěry nejméně třemi. Myslím, tedy že je to pro mladé lidi velmi výhodné,“ dodává k půjčkám pro mladé ministr pro místní rozvoj Radko Martínek.
 
Formulář žádosti, stejně tak jako podrobné informace lze získat na webových stránkách SFRB – www.sfrb.cz nebo na pobočkách v Praze a Olomouci.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy