Honeywell založil v Praze centrum pro podporu letecké výroby

17.07.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 17. července (ČTK) - Americká firma Honeywell založila v Praze globální centrum pro podporu své letecké výroby. Centrum začalo fungovat tento měsíc a do konce roku zaměstná 150 lidí. V příštím roce by v něm mělo pracovat 475 zaměstnanců, uvedl viceprezident pro moderní technologie Bob Smith ve sdělení pro tisk.

"Prahu jsme vybrali z celé řady důvodů. Je zde rozvíjející se průmyslová základna a infrastruktura, znalostně vybavení odborníci, a Praha je dlouhodobě zajímavá také z hlediska výše nákladů na provoz takového centra. Významným faktorem je i strategická poloha Prahy v rámci regionu EMEA (Evropa, Blízký východ a Afrika)," řekl Smith.

Středisko na pražském Chodově bude letos podporovat aktivity firmy v oblasti letectví pro zmíněný region. Mělo by pomáhat při vývoji nových produktů, ale také zajišťovat pro obchodní, marketingové a inženýrské operace firmy v regionu právní, finanční a personalistické činnosti. Od roku 2007 bude z téhož místa operovat také nynější divize řešení pro automatizaci.

Honeywell International je dodavatelem leteckých výrobků a služeb, řídicích technologií pro budovy a průmysl, automobilových produktů, turbokompresorů a speciálních materiálů. Její hodnota se odhaduje na 30 miliard dolarů. Divize Honeywell Aerospace vyrábí například motory, řídící systémy či palubní přístroje pro výrobce letecké techniky, letecké společnosti, vojenský sektor, letiště a vesmírné programy. Prodeje divize loni přesáhly deset miliard dolarů.

V ČR nyní Honeywell zaměstnává přes 2000 lidí. V podniku Mora Aerospace vyrábí součásti pro letecké turbínové motory, v Brně pak zabezpečovací techniku a provozuje zde vývojové centrum.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK