Co dělat, když je cena u leasingu nižší než za hotové?

29.09.2006 | , Finance.cz
LEASING A SPLÁTKY


Rozhodli jste se pořídit si automobil a navštívili autosalon, prodejce vám nabídl cenu leasingu, která je nižší než při platbě v hotovosti a vy nevíte zda se nejedná o podvod? Poradíme vám.

Leasingové společnosti se vzájemně předhánějí v nabídkách různých výhod, slev či bonusů, kterými jsou například nulové navýšení či nulová akontace. Bylo tedy jen otázkou, kdy začnou nabízet i cenu při využití leasingu nižší než při koupi předmětu za hotové, kde je koeficient leasingu je pod 1. Mezi leasingové společnosti, které v České republice tuto možnost pořízení předmětu leasingu za cenu nižší než při koupi za hotové nabízí, je například VB Leasing CZ, spol. s r.o.

Tento způsob financování se obvykle provádí ve spolupráci s dodavatelem či importérem předmětu leasingu. Jedná se většinou o různé akční nabídky, určené pouze pro konkrétní typ vozidla či limitované časem. Pokud se s touto nabídkou u některé leasingové společnosti setkáte, nemusíte mít strach, že se jedná o podvod. U všech společností, které jsou členy České leasingové a finanční asociace (ČLFA), máte určitou záruku korektního jednání. Rozhodně vám však ještě před podpisem leasingové smlouvy doporučujeme opravdu pečlivě si přečíst všechny podrobnosti uvedené ve smlouvě (včetně údajů s malinkatým písmem) a v případě jakýchkoli nejasností okamžitě požádat kompetentní osobu o vysvětlení.

Autor článku

Vladimír Šindelka  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: LEASING A SPLÁTKY