CBW: Německá banka Berlin Hyp vstoupí na český trh

26.02.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 26. února (ČTK) - Německá hypoteční banka Berlin Hyp hodlá vstoupit na český trh a v létě plánuje otevřít kancelář v Praze. Listu Czech Business Weekly to řekla mluvčí společnosti Nicole Hankeová. Dodala, že obchodní zástupci již v Praze připravují základy pro aktivity firmy. Pražská kancelář by měla být jednou ze čtyř poboček banky mimo Německo.

Koncem loňského roku otevřela Berlin Hyp pobočku v Londýně a nyní plánuje rovněž kanceláře v Amsterdamu a Varšavě. Předseda představenstva Jan Bettink již dříve uvedl, že firmu k mezinárodní expanzi přiměla vysoká nasycenost domácího trhu.

Česká pobočka bude podle Hankeové nabízet stejné univerzální bankovní služby jako Landesbank Berlin, což je mateřská společnost banky Berlin Hyp. Firma podle ní v Praze v současnosti plánuje pouze jednu kancelář. Berlin Hyp minulý týden oznámila, že její celoroční čistý zisk stoupl o polovinu na 54,5 milionu eur (1,5 miliardy Kč), píše Czech Business Weekly.

Hypoteční banky v České republice zaznamenávají v posledních letech rekordní prodeje hypoték, což by podle odhadů mělo přetrvat i letos. Podle statistik ministerstva pro místní rozvoj banky loni překonaly 100miliardovou hranici v objemu hypoték, zatímco předloni to bylo 72 miliard korun. Největší zájem o hypotéky je v Praze a Brně.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK