Konference Fórum pro udržitelné podnikání ukáže, jak uspět na radikálně se měnících trzích

23.03.2011 | , Blue Events s.r.o.
Konference


Konference Fórum pro udržitelné podnikání, která proběhne v Praze 14. dubna 2011, přinese českým podnikatelům inspiraci, jak uspět v novém modelu zodpovědného a udržitelného podnikání.

Ideální příležitostí pro české podnikatele, jak načerpat nové strategické nápady, bude mezinárodní konference Fórum pro udržitelné podnikání, která proběhne v Praze 14. dubna 2011. Těšit se můžete na případové studie a diskusi se zástupci nejprogresivnějších společností z České republiky i zahraničí. Pokud se chcete dozvědět, které společnosti jsou v této oblasti lídry a co si myslí a jak se od nich inspirovat pro vlastní podnikání, pak si tuto příležitost nenechejte ujít.

Klíčovým řečníkem konference bude Al Halvorsen, Senior Director of Environmental Sustainability společnosti Frito Lay/PepsiCo, jedné z největších potravinářských společností na světě, který se podělí o zkušenosti s tím, jak vytvořit „společnost s posláním“.

„Program konference je opravdu velmi pestrý, probíhá přes všechna průmyslová odvětví. Podařilo se nám získat vynikající zahraniční a domácí řečníky“, představuje program Barbora Krásná z pořádající agentury Blue Events.

Dopolední program se bude zabývat otázkou „Proč udržitelnost“. Odpovědi budou hledat Petr Zahradník, Consultant a Project Manager EU Office České spořitelny a člen Národní ekonomické rady vlády (NERV), který se zamyslí nad udržitelností v širším ekonomickém kontextu. Globální pohled na problematiku přinese Amanda Jordan, Co Chair, Corporate Citizenship. Konkrétní příklady z podnikatelské praxe následně představí Esther Rodriguez, Associate Director Climate Change & Sustainability z KPMG, Ines Biedermann, CSR / Sustainability Manager ze společnosti Henkel a Karel Fořt, generální ředitel CEE Carrier chladicí technika CZ společně s Miroslavem Frimlem, členem predstavenstva a technickým ředitelem společnosti Tesco Stores ČR.

Plenární diskusi na téma nejlepších praktik v oblasti udržitelného podnikání se kromě účastníků dopoledního programu zúčastní Martin Hausenblas, majitel společnosti ADLER Czech, Monika Hovorková, viceprezidentka pro značku a komunikaci Vodafone Czech republic, Radek Špicar, ředitel vnějších vztahů Škoda Auto, Alexander Kainer ze společnosti Roland Berger Strategy Consultants a Filip Říha, majitel Freshbedynky.cz.

Odpolední program budou tvořit tři paralelní odborné sekce, zaměřené na podniky, spotřebitele a veřejnou správu. První sekce se bude věnovat tématu „Jak postavit udržitelný podnik“ a moderovat ji bude pan Tomáš Nejedlo z Business Leaders Forum a Czech Grid Group. Mimo jiné na ni vystoupí Jiří Seidler, ředitel společnosti Tepelné hospodářství Hradec Králové, Bohumil Havel, vedoucí oddělení korporačniho a insolvenčního práva Západočeské univerzity v Plzni, Vladimír J. Dvořák, ředitel Grid International CZ, Marika Sokol, Senior HR Konzultant společnosti United Change Companies a Petr Fiman, Vice President společnosti Electric Powersteering Components Europe.

Panelisté druhého odpoledního bloku se zamyslí nad tím, jak efektivně nabídnout výhody udržitelnosti spotřebitelům. Panel bude řídit Tom Václavík z agentury Green marketing a diskutovat bude s Adamem Elmanem z britské maloobchodní společnosti Marks & Spencer, Laurentem Muratetem z francouzské společnosti Alter Eco a Hanou Zmítkovou ze společnosti Tetra Pak. Pohled oboru výrobců skleněných obalů představí Michael Delle Selve z evropské federace tohoto odvětví.

Třetí odpolední blok se bude věnovat veřejné a státní správě jako prostoru pro udržitelné aktivity. Blok řídí Jan Stráský, předseda Klubu českých turistů a vystoupí v něm Milan Kazda, starosta obce Kněžice, Irena Descubes z Mezinárodní školy podníkání v Rennes, Jakub Ditrich, jednatel společnosti eKolo.cz, Heribert Donnerbauer, poslanec národní rady rakouského parlamentu, Petr Očko, ředitel sekce fondů EU, výzkumu a vývoje, Ministerstvo průmyslu a obchodu a Tomáš Kulman, manažer z KPMG Česká republika.

Konference, nad níž převzali záštitu premiér České republiky Petr Nečas, Svaz průmyslu a dopravy ČR a Prague Business Club, je určena pro top management podniků, působících v České republice a středoevropském regionu a pro zástupce státní a regionální správy a veřejných služeb.
Konferenci Fórum pro udržitelné podnikání společně organizují Vysoká škola ekonomická Praha, Business Leaders Forum Česká republika a Blue Events.

Více informací a on-line přihlášku naleznete na adrese www.sustainbiz.cz

 

 

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Konference