Budoucnost volá – nakupujte dluhopisy online

26.09.2016 | , Saxo Bank
Komerční sdělení


Na světě existují dva typy lidí. Tradeři a investoři. Jedni mají rádi rychlost, adrenalin a vysoké výnosy i za cenu občasné ztráty. Ti druzí se při investování pohybují v delším horizontu, nakupují s rozvahou a chladnou hlavou, spokojí se s menším, leč stabilnějším výnosem.

Advertisement

Ti první mají již delší dobu k dispozici pestrou škálu instrumentů, se kterými mohou online, napřímo, bez jakýchkoli prostředníků obchodovat. Druzí byli až doteď ochuzeni o jeden z velmi oblíbených instrumentů – dluhopisy. „Pokud lidé chtěli investovat do státních či firemních dluhopisů, museli zajít do své banky, která jim nabídla několik dluhopisů ze svého aktuálního portfolia. Kdykoli ale kupujete něco přes prostředníka, nemáte jistotu, že vám nabízí tu nejlepší cenu na trhu, ba co víc, samotné zprostředkování obchod zdražuje,“ říká Pavel Drahotský, ředitel Saxo Bank pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko.

Dluhopisy z celého světa na jedno kliknutí

„Trh s dluhopisy byl jedním z posledních, kterého digitalizace obcházela obloukem. Pro nás jako fintech banku byla samozřejmě výzva tento stav narušit a přijít s řešením, které každému člověku umožní v jedné vteřině přístup k dluhopisům po celém světě za tu nejlepší možnou cenu,“ uvádí Pavel Drahotský a dodává: „Od října tak spustíme pro klienty zcela digitální řešení pro nákup dluhopisů.“ Klienti získají přes platformu SaxoTraderGO přímý přístup k více jak 5 000 investičních vládních a firemních dluhopisů a dluhopisů s vysokým výnosem z celého světa a ve dvaceti různých měnách.

Saxo Bond robotics

Digitální obchodování s dluhopisy společnosti Saxo Bank přímo, transparentně a efektivně propojí každého klienta s celosvětovým trhem s dluhopisy. „Každý příkaz je za pomocí naší technologie Saxo Bond Robotics nasměrován na optimalizovanou obchodní aukci, která zahrnuje více jak 40 největších poskytovatelů likvidity. Díky technologii proběhne většina obchodů během několika vteřin, ale co je nejdůležitější, klienti se dočkají obrovské úspory nákladů díky tomu, že prostředí s více obchodníky přináší vyšší konkurenci,“ vysvětluje Pavel Drahotský.

Kromě vládních a korporátních dluhopisů z USA a Evropy získají klienti přístup k vybraným high yield dluhopisům, včetně dluhopisů z rozvíjejících se trhů jako LATAM, APAC a MENA.

familyfoto

Opravdu se neobejdeme bez prostředníků?

„Když vidím lidi, jak nakupují dluhopisy a různé cenné papíry přes svoji banku a posílají peníze do podílových fondů, nevěřícně kroutím hlavou. Každý by si měl položit jednoduchou otázku – chci i nadále investovat přes moji banku, která mi prodává dluhopis na základě nějaké ceny, kterou si sama stanovila a kterou si nemohu nijak ověřit, nebo je pro mě výhodnější, pokud budu mít přístup k čtyřem desítkám světových bank, poskytovatelům globálních dluhopisů a evropským burzám z mého telefonu či tabletu a mohu tak ve vteřině nakoupit za tu nejlepší dostupnou cenu,“ uvažuje Pavel Drahotský.

Tak jako jsme přestali chodit telefonovat do telefonní budky, do Ameriky cestovat parníkem a do práce jezdit na koni, přestaneme postupně chodit do banky pro dluhopisy a další produkty pro správu našich financí. „Pokud mohu z mého mobilu, v řádu zlomku vteřiny nakoupit vybraný dluhopis, firemní akcii či třeba vybranou komoditu, bez jakéhokoli prostředníka, který celou transakci jen zpomaluje a zdražuje, je zcela přirozené, že sáhnu po řešení pro mě výhodnější a mnohem příjemnější,“ uzavírá Pavel Drahotský.

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení