Blanka se otevřel v nouzovém režimu, v jejím okolí jsou kolony

11.04.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 11. dubna (ČTK) - Pražský tunelový komplex Blanka, který byl od úterního večera uzavřen kvůli poruše bezpečnostního systému, by se měl v 08:30 otevřít v nouzovém režimu. Rychlost v tunelech je omezena na 50 kilometrů v hodině. Bezpečnost řidičů zajišťuje kamerový systém, který se podařilo zprovoznit, tunely projíždějí ve zvýšeném počtu hlídky dopravní policie, oznámila na twitteru Technická správa komunikací (TSK), která má na starosti provoz tunelu. Uzavření Blanky zkomplikovalo dopravu v Praze během ranní špičky. Na příjezdových komunikacích se tvořily dlouhé kolony, objízdná trasa přes Letnou se ucpala. Zdržení nabírala i řada autobusů MHD.

Tunel spojuje velkou část města od Troji po Smíchov. Tak dlouho mimo provoz ještě Blanka od svého otevření v září 2015 nebyla.

Magistrát brzo ráno doporučil řidičům, aby využili objízdné trasy po povrchu, zvolili jinou trasu nebo použili místo aut městskou veřejnou dopravu. Řidiči mohli tunel objet přes ulice Patočkova, Milady Horákové, Veletržní, Dukelských hrdinů, U Výstaviště, Partyzánská a přes Trojský most, nicméně už před 08:00 tam stály kolony aut. \"Situace je komplikovaná. Všechny příjezdové komunikace jsou na stupni dopravy čtyři až pět. Ucpaná je objízdná trasa přes Letnou,\" řekl ČTK policejní mluvčí Jan Daněk.

Problémy hlásí i pražská MHD, podle webu dopravního podniku musejí počítat se zpoždění mnoha autobusových linek.

Bubenečský, Dejvický a Brusnický tunel se zavřely v úterý v 19:00 kvůli výpadku bezpečnostních a kamerových systémů, zhruba hodinu se auta nedostala ani do navazujícího Strahovského tunelu a Mrázovky. \"Technici od té doby pracují na odstranění závady, která se týká bezpečnostních systémů. Poruchu se zatím bohužel nepodařilo odstranit, proto zůstávají i nadále uzavřeny,\" uvedl po 05:00 mluvčí magistrátu Vít Hofman.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK