Dolar zastavil pokles, profituje ze slabosti eura a britské libry

17.04.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn/New York 17. dubna (ČTK) - Dolar se dnes na devizových trzích vzpamatoval z třítýdenního minima, profituje hlavně z oslabení eura a britské libry. Investoři jsou k americké měně ale stále zdrženliví kvůli napětí na Blízkém východě a rovněž kvůli obchodním sporům mezi Spojenými státy a Čínou.

Dolarový index, který vyjadřuje hodnotu dolaru ke koši šesti hlavních světových měn, vykazoval krátce po 18:00 SELČ růst o 0,25 procenta na 89,36 bodu. Jak euro, tak libra vůči dolaru ztrácely zhruba 0,3 procenta na 1,2340 USD za euro a 1,4292 USD za libru.

Euro oslabil dubnový pokles důvěry investorů v německou ekonomiku na nejslabší hodnotu od roku 2012. Ukazatel klesl již třetí měsíc za sebou. Britská měna reagovala oslabením na zprávu, že růst mezd na britských ostrovech v zimě zaostal za růstem inflace, navzdory nejnižší míře nezaměstnanosti za posledních více než 40 let.

Na třítýdenní minimum klesl dolarový index ráno po pondělních slovech amerického prezidenta Donalda Trumpa, že Rusko a Čína se snaží devalvovat svou měnu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK