Penta dnes oznámí výsledky za loňský rok

18.04.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. dubna (ČTK) - Investiční skupina Penta Investments dnes oznámí výsledky za loňský rok. V roce 2016 měla rekordní tržby přes 150 miliard korun a zisk 6,8 miliardy.

Penta loni investovala do rozšíření své sítě lékáren Dr.Max v Rumunsku, Srbsku a Itálii a v zahraničí posilovala i sázková kancelář Fortuna. Aero pokračovalo s vývojem letounu L 39 NG a začalo s přípravou jeho výroby. Nejen sloučením se Sberbankou posílila na slovenském trhu Prima banka. Penta loni také úspěšně prodala dům Na Poříčí 30, kde je nájemcem mj. Motel One.

V Michalovcích Penta loni otevřela první novou nemocnici na Slovensku po roce 1989. V Česku se rozšířilo portfolio nemocnic o Ostrov, Sokolov a Sušici, v Polsku o nemocnici v Poznani.

Penta je středoevropská investiční skupina založená v roce 1994. Vedle zdravotnictví působí ve finančních službách, výrobě, maloobchodu, realitách a mediálním odvětví. Její portfoliové společnosti zaměstnávají více než 41.000 lidí. Penta působí ve více než deseti evropských zemích a má své zastoupení v Praze, Bratislavě a Varšavě.

jsa mal

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK