Gehring Group Penty se spojila s cooperING

19.04.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 19. dubna (ČTK) - Skupina Penta Investments posílila v automobilovém průmyslu. Pentou vlastněná firma Gehring Group se sloučila se společností copperING dodávající výrobní součásti elektromotorů pro auta. Transakce spočívala ve výměně akcií obou firem. Penta si po sloučení v Gehringu udržela výrazně majoritní podíl. Uvedla to v tiskové zprávě.

Gehring Group dodává automobilovým výrobcům stroje pro speciální úpravy spalovacích motorů. V oboru honovacích technologií, které zvyšují životnost a snižují spotřebu i emise u spalovacích motorů, je Gehring jednou ze dvou největších firem na světě.

Ke spojení s cooperING vedlo Gehring současné zaměření automobilek na rozvoj elektromobilů a hybridů. CopperING používá pro výrobu klíčových součástí elektromotorů technologii hairpin. S jejím užitím jsou elektromotory lehčí, přitom mají výrazně vyšší výkon. Z ekonomického i technologického hlediska je hairpin zároveň vhodnější pro automatizovanou sériovou výrobu. O její využití v automobilovém průmyslu se snaží ještě několik dalších firem.

\"Oproti konkurenci máme velkou výhodu. Automobilky mají s Gehringem letité vynikající zkušenosti, oceňují jak kvalitu strojů, tak servisní služby po celém světě. Vzhledem k tomu, že další desetiletí patří v automobilovém průmyslu hlavně hybridům a také elektromobilům, věříme, že má Gehring velkou budoucnost. Už dnes jednáme o dodávkách strojů pro výrobu základu elektromotorů s největšími automobilkami a věříme, že budeme patřit mezi jejich klíčové dodavatele,\" uvedl investiční manažer Penty Tomáš Šusták.

Vlastníkem Gehring Technologies Holding GmbH se stala Penta v roce 2012. Po úspěšné restrukturalizaci ji chtěla prodat, protože nezapadala do její dlouhodobé investiční strategie. Gehring má celosvětově jediného konkurenta ve výrobě honovacích strojů pro automobilový průmysl, společnost Nagel, sídlící 30 km od centrály Gehringu v německém Ostfildernu. Gehring ve svých závodech, které jsou v Německu, USA a Číně, a také v servisních pobočkách ve Francii, Velké Británii, Brazílii, Mexiku a Indii, zaměstnává celkem 750 lidí.

CopperING je společnost s několika desítkami zaměstnanců a dvěma výrobními závody - ve Wernigerode (Německo) a Nuvoleře (Itálie). Společnost má dlouholeté zkušenosti s výrobou komponentů pro elektromotory prostřednictvím vlastní výrobní technologie hairpin.

jsa mal

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK