Distributor paliv Čepro zvýšil loni zisk před zdaněním i tržby

26.04.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 26. dubna (ČTK) - Státnímu distributorovi paliv Čepru loni stoupl zisk před zdaněním o 4,8 procenta na 1,14 miliardy korun. Tržby vzrostly meziročně o 3,3 procenta na 48,18 miliardy korun. ČTK to dnes sdělila mluvčí firmy Lenka Svobodová. Výsledky jsou auditované.

Společnost dnes uvedla, že zopakovala střednědobý trend několika posledních let, kdy se zisk pohyboval kolem jedné miliardy korun. \"Na celkové výsledky měly v roce 2017 vliv kromě rostoucí spotřeby pohonných hmot především nepřerušovaná výroba rafinérií napojených na produktovodní systém a nadstandardní uplatnění zajišťovacích mechanismů při nákupu a prodeji,\" uvedl dnes předseda představenstva Čepra Jan Duspěva.

Jediným akcionářem Čepra je ministerstvo financí. Společnost provozuje v tuzemsku 1135 kilometrů produktovodů. K dispozici má 650 skladovacích nádrží, jejichž kapacita je 1,76 milionu metrů krychlových. Provozuje také síť 199 čerpacích stanic EuroOil. Ta je z hlediska počtu stanic třetí největší sítí čerpacích stanic v Česku za Benzinou, která patří petrochemickému holdingu Unipetrol (404 pump) a skupinou MOL (306 pump).

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK