Bance Creditas stoupl letos zisk o 29 milionů na 31 milionů Kč

26.04.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 26. dubna (ČTK) - Někdejší záložna Creditas pokračuje ve svém druhém roce na bankovním trhu v růstu. V prvním čtvrtletí jí stoupl zisk meziročně o 29,4 milionu na 31,2 milionu Kč. Banka to dnes oznámila v tiskové zprávě. Ostatní banky výsledky zatím nezveřejnily.

Creditas letos zvyšuje kapitálovou sílu, její vlastní kapitál dosáhl k 25. dubnu 3,05 miliardy korun. Do poloviny dubna přibylo 830 milionů korun, které vložil z naprosté většiny majoritní akcionář banky Pavel Hubáček. To bance dává prostor pro růst i investice.

\"Při stabilní úrovni vkladů se nám daří zvyšovat objem úvěrů, což se pak pozitivně odráží na čistých úrokových výnosech a následně i v zisku,\" komentoval výsledky předseda představenstva Creditasu Vladimír Hořejší. Upozornil na to, že banka je zatím jediná na trhu, která využila směrnice PSD2 k tomu, aby přes její internetové bankovnictví šlo ovládat účty v jiných bankách.

Creditas je součástí skupiny, která zahrnuje také investiční skupinu Unicapital. Na finančním trhu působí 22 let. Majoritním vlastníkem banky je finančník a investor Pavel Hubáček. Nyní má Creditas přes 40.000 klientů a bilanční sumu převyšující 32 miliard korun. Své klienty obsluhuje v šestnácti pobočkách.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK