Dolarový index po údajích o HDP zůstává téměř beze změny

27.04.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 27. dubna (ČTK) - Dolarový index dnes zůstává bez výraznějších změn v reakci na zprávu o zpomalení růstu americké ekonomiky. Za celý týden je však dolar ke koši měn na nejlepší cestě vykázat nejvyšší týdenní růst od listopadu 2016.

Kolem 17:30 SELČ dolarový index, který sleduje výkon dolaru ke koši šesti předních světových měn, stoupl o 0,1 procenta na 91,67 bodu. Za celý týden si zatím připsal 1,6 procenta. Vůči euru zůstal kurz dolaru beze změny na 1,2105 USD, k jenu dolar mírně oslabil o 0,2 procenta na 109,05 JPY. Euro vůči jenu kleslo o 0,2 procenta na 132,01 JPY.

\"Trh si bere menší pauzu po výrazných pohybech v lepší části uplynulého týdne,\" uvedl hlavní analytik Commonwealth Foreign Exchange Omer Esiner. Dodal, že trh se nyní opět začíná zaměřovat na výhodu dolaru, kterou investoři určitou dobu ignorovali. Tou jsou vyšší výnosy než u velkých konkurenčních měn díky růstu úrokových sazeb v USA.

Zpráva amerického ministerstva obchodu ukázala, že tempo růstu americké ekonomiky v prvním čtvrtletí letošního roku zpomalilo, protože výdaje spotřebitelů rostly nejpomaleji za téměř pět let. Zpomalení však bude zřejmě jen dočasné kvůli napjatému stavu trhu práce a obrovským fiskálním stimulům, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK