Koruna dnes oslabila k oběma hlavním světovým měnám

07.05.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. května (ČTK) - Koruna dnes oslabila k oběma hlavním světovým měnám. Kolem 17:00 se obchodovala za 25,53 Kč/EUR a 21,42 Kč/USD. Proti pátku tak vůči euru ztratila čtyři haléře a k dolaru šest haléřů. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

\"Důvodem byl podle všeho opětovný výprodej regionálních měn i eura a návrat investorů do dolaru kvůli obavám z nových sankcí vůči Íránu,\" uvedl Marek Dřímal z Komerční banky.

Podle Jana Berky z Roklenu jsou měny střední a východní Evropy všeobecně považovány za rizikovější, proto se na nich poměrně citelně projevuje odliv investorů směrem k aktuálně zajímavějšímu dolaru, doplnil.

V případě koruny nejde podle Tomáše Vlka z Patria Finance o velký posun a ani o reakci na nová česká makrodata z dnešního rána. \"Maloobchod ani průmyslová výroba na konsensy nedosáhly, ale jejich vývoj, s přihlédnutím k menšímu počtu pracovních dní, zůstává solidní,\" uvedl Vlk.

Průmyslová výroba v březnu po desetiměsíčním růstu meziročně klesla o 1,1 procenta. Meziroční růst maloobchodních tržeb v Česku bez obchodů s vozidly pak v březnu zpomalil na 4,4 procenta z únorových šesti procent.

Kurz české měny: Předchozí závěr Dnes kolem 17:00 Kč/EUR 25,49 25,53 Kč/USD 21,36 21,42

Zdroj: Patria Online

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK