Siemens zvýšil čtvrtletní zisk, zlepšil celoroční výhled

09.05.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt 9. května (ČTK) - Německý průmyslový koncern Siemens ve svém druhém finančním čtvrtletí zvýšil čistý zisk meziročně o 39 procent na 2,02 miliardy eur (51,7 miliardy Kč). Firma v dnešní zprávě zároveň zlepšila odhad celoročního zisku.

Čtvrtletní zisk výrazně překonal očekávání analytiků, kteří jej podle průzkumu agentury Reuters odhadovali na 1,1 miliardy eur. Zisk zahrnoval mimořádný příjem 900 milionů eur plynoucí z převodu 12procentního podílu ve firmě Atos do penzijního fondu Siemensu.

Společnost Siemens nyní předpokládá, že v celém finančním roce, který skončí v září, vydělá 7,70 až 8,00 eur na akcii. V předchozí prognóze přitom počítala s celoročním ziskem 7,20 až 7,70 eura na akcii.

Ve druhém finančním čtvrtletí firma vykázala výrazný nárůst zisku v divizi pro automatizaci továren. Kompenzovala tak slabé výsledky v oblasti zařízení pro výrobu energie z fosilních paliv.

Siemens působí i v České republice, kde podle svých internetových stránek patří mezi největší elektrotechnické podniky. Koncern v Česku zaměstnává zhruba 10.000 lidí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK